Vége az Ünnepnek, megkezdődtek a “szürke” hétköznapok… Amik azért annyira nem szűrkék, az Ünnep meg annyira nem fényes, mint gyerekkoromban.
Az az igazság, hogy komoly meló volt, de megérte! Sütöttem-főztem és kreatívkodtam. Elkészítettem az üzleti weboldalakat, erről olvashatsz a másik blogomban: DivatButik
Bár Pupi fiú, azért festettünk tojást, mert az jó kis foglalkozás és Ő mindent imád ami foglalkozás 🙂 Segített megsütni a kalácsot, keverte a süti tésztáját, tehát kivette a részét a munkából.
A menü:
- házi tyúkhúsleves csigatésztával
- házi töltött csirke forgatott burgonyával
- diós”habtészta” házi szamóca lekvárral
Minden fogásnak szentelek majd egy-egy bejegyzést, mert érdemes, de nem most.
A sonka körüli dolgok érdekesebbek. mivel Anyukám szerezte be a sonkát, az csak vasárnap került hozzánk, ezért is nem készítettem a kalácsot se hamarabb…
Lefotóztam az ideit is 🙂
Szuper jó lett szerintem, de persze az íze nincs a képen 🙂
A sonkát viszont a hűtőben felejtettem. Délután jöttek is hozzánk el is fáradtam…
Vacsorakor vettem észre, hogy nyers, azt meg kell főzni…. Uhh.
Persze elő a kukta, bele a sonka, bele a víz és sziszegéstől 30 perc. Ki a teraszra, a sonka kész, de úgyis csak reggelre hűl ki… ezért dühömben nem vacsoráztam… Jól kitoltam magammal 🙂
Annyit ettünk egész nap, hogy észre sem vette a Pocak.
A sonka főzőlvét azonban vétek lett volna kiborítani, ezért simán megfőztem tegnap este savanyúkrumplilevesnek!
Nem volt más teendőm, mint:
- felőzni a levet,
- addig pucolni két krumplit,
- dobni bele babérlevelet és majorannát (én azzal szeretem).
- Fogni a kézi mixert, abba két evőkanát tejföl,
- 1 csapott ek liszt,
- rá a léből,
- mixelni és ezt bele a levesbe.
- Rottyan egyet és kész.
Nem volt több 10 percnél. Igazából a krumpli fővésideje a mérvadó de jó apróra kell vágni és mégkevesebb… Lassan ebédidő és bevágom, azzal a káposztáskockával, amit tegnap az otthon maradottak csináltak, mert unták a csirkét 🙂



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: