Eszem-iszom

Kacsa lakoma

Nos a kacsasült elkészítése is több módon lehetséges, én is próbáltam már pár módon, de én a most bemutatottat preferálom.
Ennek oka egyszerű, hisz az idő velem van! Nagy dilemma mindig a hétvégi menü, de most jó előre kitaláltam mi legyen a főétel. Gondoltam a leves majd adja magát, de a végén majdnem az fogott ki rajtam…
A kacsa fiatal volt, kaptuk, le volt fagyasztva. Dédikém megpucolta és szétszedte nekem pénteken, így szombatra nem sok dolgom maradt vele… Fél 11-kor álltam neki főzni… Zárójelben azért megjegyezném, hogy mi dél-negyed egy felé asztalnál szoktunk űlni…
Pucoltam négy kis hagymát, egy pár szem fokhagymát, amik 1 evőkanál fekete szemes bors, egy babérlevél és némi őrölt kömény társaságában a kuktában landoltak.

Rátettem a kacsadarabokat, jól megsóztam és felengedtem félig vízzel. Rá a tető, sziszegéstől számítva 20 percig főztem.
Közben begyújtottam a sütőt melegedni. Mikor kinyílt a kukta, vékony lemeztepsibe szedtem a kacsadarabokat és legfelülre betettem a sütőbe pirulni.
Persze közben odatettem egy lábasba krumplit főzni forgatott burgonyának és a rizs alapreceptemet pedig másik bejegyzésben teszem közszemlére.
A kacsa  pirulgatott, de leves?!? Először arra ondoltam, hogy a kacsaléből savanyú krumplilevest készítek, de a köret!?! Az is krumpli… Na most légy okos!

Arra jutottam, hogy a kacsa elég megterhelő önmagában, Pupikám kedvére teszek és összedobok egy gyümölcslevest! 🙂
A házi, tudjátok, a kulcsszó nálunk! Házi meggy befőtt az alap, de most maradt egy kis birsalma befőtt leve is, a megyyben meg kevés a meggy, ezért a fagyóból dobtam mellé egy marék házi ribizlit. Én mindig kis lábosban készítem, mert annyi egyszerre tutira elfogy. Ez kb 2 liter lett.
A levet egy kicsit higítom vízzel, mindig teszek bele 1 csomag vaníliás cukrot és 1 karika citromot, ha nincs épp citrom, akkor löttyintek egy pici levet. A titkos fűszerem a mézeskalács fűszerkeverék!! Igen, jól olvasod, ebben minden benne van, ami csak kellhet a gyümölcslevesbe, így nem harapsz rá semmi kellemetlenre és isteni íze van! Egyszer, mikor nem volt otthon fahéjam, akkor találtam ki…

Mikor felfő a lé, akkor a kézi mixer edényébe teszek két evőkanál tejfölt, egy csapott lisztet, rá forró levet, mixelem és visszaöntöm. Mikor felrottyan leveszem és mehet ki hűli. Imádom tejföllel, krémes, habos a mixeléstől, valami mennyei!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!