A múlt hetet otthon töltöttük, betegség miatt. 🙁
Pupikám egy délután kitalálta a tutit: “Süssünk valamit Anya! Már évek óta nem sütöttünk!”
Persze az évek óta enyhe barokkos túlzás volt a részéről, de Anyát majdnem mindenre rá tudja venni a kisfia, így nekiálltam egy gyors és könnyű receptet előkaparni valahonnan.
Kapásból a meggyre kerestem, hisz volt pár bontott házi meggybefőtt, mert a levükből készítem a gyümölcslevest. Találtam is, el is készítettük, persze el nem ájultunk tőle, de tűzoltásnak remek volt. A házi meggy feldobta 🙂
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1+1/2 dl olaj
- magvalt meggy ízlés szerint
Természetesen mi olaj helyett pálmazsírt teszünk bele, de ez pusztán részletkérdés!
Elkészítés:
A hozzávalókat robotgéppel összedolgoztuk, kis sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttük. A meggyeket belepotyogtattuk és előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt elkészült.
Kicsit muffinos lett a tésztája, de tényleg pillanatok alatt kész lett és el is fogyott 🙂
Ha tetszenek az általam közölt receptek, kérlek kövess a FaceBook oldalamon keresztül is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: