Eszem-iszom

Egy jó pizza mindig jöhet!

Ezt a tésztareceptet még a pizzériás múltamból hoztam, igazán finom, nem egy átlegos kelt tészta, hanem finom fűszeres.

Tegnap már majdnem elkapott minket az eső, ezért nem tudtunk bemenni sonkáért a boltba, de tettem rá mindent, amit találtam 🙂IMG_2574

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 ek só (csapott)
  • csipet bors
  • 1/2 ek bazsalikom
  • 1/2 ek oregánó
  • 1/2 ek petrezyelyem
  • 1 csomag instant élesztő
  • 3 dl meleg víz (de nem forró)
  • 1 dl pálmazsír (vagy oliva olaj)

IMG_2561

 

Elősször elkeverem a lisztet a fűszerekkel, az élesztőt egy dl vízzel. Hozzáadom a liszthez az olajat és az élesztős löttyöt, elkezdem gyúrni. A maradék vizet adagolva gyúrom, nem kell nagyon kigyúrni, ha összeállt, kellemesen lágy a tészta, mehet 40 percre meleg helyre kelni. Ne kapjon huzatot, akár a mikróba is be lehet zárni, csak be ne indítsd!!! 🙂

Míg kel, addig lehet összekészíteni a feltéteket és elkészíteni a pizzaszószt.

IMG_2565

Szósz! Én megint szerencsés helyzetben vagyok, mert minden ősszel főzünk be paradicsomlevet. Ráadásul tavaly elég sűrű lett, így szinte nem is kellett főznöm. Ha nincs ilyen, akkor sűrített paradicsom is megteszi, keverjük ki jól a tésztában használt zöldfűszerekkel. Én tegnap kicsit túlsóztam a tésztát, így ebbe nem tettem sót.

Feltét lehet bármi, én kukoricát, virslit, újhagymát, lilahagymát és 3 féle sajtot (Pannónia, Trapista, Gomolya) használtam.

IMG_2568

Négy kiscipót formáztam és kézzel nyújtottam.

IMG_2572

Először alul sütöm, majd pár perc után felteszem legfelülre. (Gázsütő, teljes láng kb 220 fok) Mikor szép piros kiveszem!

IMG_2575

Ha tetszenek receptjeim, kövesd őket a FaceBook oldalamon keresztül is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!