Ezt a tésztareceptet még a pizzériás múltamból hoztam, igazán finom, nem egy átlegos kelt tészta, hanem finom fűszeres.
Tegnap már majdnem elkapott minket az eső, ezért nem tudtunk bemenni sonkáért a boltba, de tettem rá mindent, amit találtam 🙂
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 ek só (csapott)
- csipet bors
- 1/2 ek bazsalikom
- 1/2 ek oregánó
- 1/2 ek petrezyelyem
- 1 csomag instant élesztő
- 3 dl meleg víz (de nem forró)
- 1 dl pálmazsír (vagy oliva olaj)
Elősször elkeverem a lisztet a fűszerekkel, az élesztőt egy dl vízzel. Hozzáadom a liszthez az olajat és az élesztős löttyöt, elkezdem gyúrni. A maradék vizet adagolva gyúrom, nem kell nagyon kigyúrni, ha összeállt, kellemesen lágy a tészta, mehet 40 percre meleg helyre kelni. Ne kapjon huzatot, akár a mikróba is be lehet zárni, csak be ne indítsd!!! 🙂
Míg kel, addig lehet összekészíteni a feltéteket és elkészíteni a pizzaszószt.
Szósz! Én megint szerencsés helyzetben vagyok, mert minden ősszel főzünk be paradicsomlevet. Ráadásul tavaly elég sűrű lett, így szinte nem is kellett főznöm. Ha nincs ilyen, akkor sűrített paradicsom is megteszi, keverjük ki jól a tésztában használt zöldfűszerekkel. Én tegnap kicsit túlsóztam a tésztát, így ebbe nem tettem sót.
Feltét lehet bármi, én kukoricát, virslit, újhagymát, lilahagymát és 3 féle sajtot (Pannónia, Trapista, Gomolya) használtam.
Négy kiscipót formáztam és kézzel nyújtottam.
Először alul sütöm, majd pár perc után felteszem legfelülre. (Gázsütő, teljes láng kb 220 fok) Mikor szép piros kiveszem!
Ha tetszenek receptjeim, kövesd őket a FaceBook oldalamon keresztül is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: