Eszem-iszom

A leggyorsabb magyaros

Ezt az ételt én magam nem nem különösebben kedvelem fogyasztani, de hatalmas előnye, hogy hirtelen, szinte percek alatt elkészíthető, minimális odafigyeléssel és energiával.

Szóval mindent összevetve szeretem, viszonylag sűrűn, 2-3 hetente készítem, amikor végképp kifogyok az ötletekből…

Jó magyar étel, a paprikás krumpli, sokan imádják, mint a családom is.

Én a hagymahámozással kezdem, majd zsiradékon odateszem üvegesedni. Aztán míg pirtyan, pucolom és apróra kockázom a krumplit. Aki igazán magyaros szeretne lenni, az piríthat szalonnát, szedje ki a kockákat és annak  a zsírjában pörkölje a hagymát. Amikor pedig megfőtt az étel a pörcöket vissza lehet tenni. (Azért a végén, hogy ropogós maradjon.)

IMG_2714

Amikor a hagyma üveges, akkor ráborítom a krumplit, fűszerezem sóval borssal és keverek rajta néhányat. Aztán leveszem a tűzről, dobok rá néhány paprikakockát és pirospaprikázom. Újra keverem és felöntöm némi (házi)paradicsomlével. Visszateszem a tűzre, összerottyantom és felöntöm annyi vízzel, hogy majdem ellepje a krumplit. Lefedem és főzöm.

IMG_2715[1]

Én a lecsókolbászt mikor megveszem, azonnal (lejárattól függetlenül) lefagyasztom, ami ilyenkor nagyon jól jön. Kiveszem és meleg vízbe áztatom pár percre, hogy kicsit kiengedjen és tudjam szeletelni. Én 4-be vágom, mert utálom a nagy kolbász darabkákat, de ez aztán tényleg ízlés dolga. Amikor a krumpli megfőtt, belehalmozom a kolbászt és mikor újra rottyant elzárom.

Lehet fogyasztani, de ha kicsit hagyjuk állni, a kruplitól besűrűsödik a zaftja, így az igazi.

IMG_2716

Jéghideg kovászos ubival kiváló egytál étel, én mondjuk hideg gyümölcslevest is készítettem elé.

Ha tetszenek a receptjeim, kérlek kövesd FaceBook oldalamat is!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!