Tudom, tudom, nem gy általános étel, de azért beszerezhető és nem is annyira drága.
Mi például ajándékba kaptunk két nyuszkót, akiket szépen nevelgettünk, majd mikor az egyik két éjjel is kiszökött és az összes palántát lerágta, bekerültek a fagyóba.
Kicsit morbid, kicsit ösztön, de még Pupi is megértette, hogy Cini és Mini az asztalra fog kerülni, mint étel, ettől fogva akkor már csináljunk belőlük finomat!
Egy szülinapi ebéd lett, előző nap a férjemmel nekiláttunk a nyúlas receptek között böngészni és meg lett az eredménye!
Egy savanyított nyúlleves és egy római tálas csodasült.
A savanyítot nyúlleves receptjét a következőkben tárgyalom, most a római tálas receptet teszem porondra, mert valami isteni lett!
A római tálat először is be kell áztatni, bár nagyim egyik tálja mintha mázas lenne, de azért azt is beáztattam bő 2 órára, a sütőt pedig melegítsük elő. Pesze emiatt nem pont nyári melegben ajánlatos benne főzni, de az elkészült étel miatt megérte. (mondom én, akinek ott a nyárikonyha)
Hozzávalók:
- 1 pár nyúlcomb
- 1 kg burgonya
- 30 dkg zöldpaprika
- 30 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csomag bacon szalonna
- 1 kávéskanál zsír
- só
Elkészítés:
A nyulat kicsontozzuk, és kis, vékony szeletekre vágjuk. A paprikát, a hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk.
Ezután a cseréptálba (vagy tűzálló tálba) zsiradékot teszünk, és alaposan bekenjük az alját. A megsózott burgonya felével alapozzuk, belefektetünk egy sor szalonnát, erre kerül a hagyma fele, majd a hússzeletekből egy sor. Befedjük a paradicsom és a paprika felével. Erre
ismét burgonyát, hagymát, húst, paradicsomot és paprikát teszünk, a tetejét pedig beborítjuk a megmaradt szalonnaszeletekkel.
Ezután meget az előmelegített sütőbe, legalább egy órára, majd le kell venni a tetejét és a bacont megpirítani.
Nem nehéz elkészíteni és a nyakamat teszem rá, hogy mind csirkecomb filével, mind karaj szeletekkel működik!
Ha tetszenek a receptjeim, kövess a FaceBookon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: