Emlegettem már a jószomszédi viszonyt, ez a recept is a kerítésen át jött és imádom! Hamar kész van, isteni hidegen is. A legnagyobb előnye pedig, hogy másképp nem eszem meg a tököt, ilyenformán viszont falom.
Annyit turbóztam a recepten, hogy elkészítettem a csirkehúsos változatát is, ami meg fölülmúlhatalan és Pupikám is kétpofára tömi!
Mi minden évben legyaluljuk a termést, amit olyan 20-30 dekás adagokban lefagyasztunk, így télen is csak kikapok 1 vagy két zacskó tököt , ami pillanatok alatt kionvad és lecsepeg és készítem is a puffancsokat.
Hozzávalók:
- 1 zsenge tök
- 2 tojás
- 5 dkg liszt
- 5 dkg trapista sajt
- késhegynyi szódabikarbona
- zsiradék
- só
- bors
- egy csirke mellehúsa
Elkészítés:
Ha nincs előre fagyasztott tökünk, akkor azzal kezdjük, hogy a tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magos belsejét kikaparjuk. A tök húsát legyaluljuk és besózzuk. 20 percig állni hagyjuk, a keletkezett nedvességet kicsavarjuk. A gyalult tököt tálba tesszük, belekeverjük a felvert tojásokat, és annyi szódabikarbónával elkevert lisztet adunk hozzá, hogy galuskatészta sűrűségű legyen. Reszelt sajttal, sóval, borssal ízesítjük. A csirkehúst hozzákeverjük. A masszából evőkanálnyi mennyiséget forró zsiradékba (én pálmazsírba) szaggatunk és mindkét oldalon aranybarnára sütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
Persze csirke nélkül is érdemes kipróbálni, mert igazán fini úgy is!
A szomszédasszonyom natur joghurtba reszelt fokhagymával hozta át, mi azzal esszük, de Pupikám tejföllel szokta, esetleg valamilyen kapros mártást tudok még elképzelni mellé.
Ha tetszenek a receptjeim, kérlek kövesd a FaceBook oldalamat is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: