Eszem-iszom

Almalekvár

Mi még soha nem főztünk be almát lekvárnak. Mindig kompót lett belőle, de most kértem Dédit, hogy próbáljuk ki!

A kis almafáról valamiért potyog az alma, azt szépen összeszedtük, Dédi megpucolta és odatette főni.

Kevés lével, jól átpuhítottuk. Két lábosba fért, de később összeöntöttem egy nagyba.

IMG_3237

Amikor szépen megpuhult, akkor összeturmixoltam és próbáltuk lemérni mérlegen, de nem ment… Mindegy is, mert a cukrozás miatt kellett volna, de így ízlelés után cukroztuk. Jobban mondva én összeöntöttem az összeturmixolt almát egy nagyobb edénybe és borítottam bele 1 kg cukrot. Bár kilónként írt 800-1000 grammot és ez az adag volt 5 kg, sokalltam még ezt az 1 kilót is (ízre), biztos az sem mindegy, milyen az alama… A turmixolt cukros masszát vissza kell tenni főni.

Aztán gondoltam, ha már édes, teszek bele citromot. Majd attól megsavanyodik. Hozzáfacsartam egy fél citrom levét és egy felet beleszeletve hozzákevertem.

IMG_3228

IMG_3236

Aztán jött az isteni szikra, mennyei lenne egy kis mentával bolondítani! Gyorsan szaladtam a kert végébe, szedtem egy adagot, megmostam és aprítottam. Ezt is ízlés szerint adtam hozzá, a maradékot limonádéhoz kevertem!

IMG_3233

Végül került bele 2 kávés kanál nátrium-benzonát és üvegekbe szedte Dédi. Az üvegek száját mindig megkeni még egy kis nátrium-benzonáttal és száraz dunsztba tettük őket.

Már alig várom, hogy megbontsam az első üveggel, mert biztosan isteni lesz jól lehűtve!

IMG_3232

A Kiskertem blogomon közlök egyéb lekvár és befőzős recepteket is!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. László Novák says:

    Ezenfajta dolgokba nagyon ajánlom a frissen reszelt gyömbért,a világ legjob fűszerét.Meg mindenételbe!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!