Eszem-iszom

Gyors meggyes

A múlt hetet otthon töltöttük, betegség miatt. 🙁

Pupikám egy délután kitalálta a tutit: “Süssünk valamit Anya! Már évek óta nem sütöttünk!”

Persze az évek óta enyhe barokkos túlzás volt a részéről, de Anyát majdnem mindenre rá tudja venni a kisfia, így nekiálltam egy gyors és könnyű receptet előkaparni valahonnan.

Kapásból a meggyre kerestem, hisz volt pár bontott házi meggybefőtt, mert a levükből készítem a gyümölcslevest. Találtam is, el is készítettük, persze el nem ájultunk tőle, de tűzoltásnak remek volt. A házi meggy feldobta 🙂

IMG_2560[1]

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1+1/2 dl olaj
  • magvalt meggy ízlés szerint

 

Természetesen mi olaj helyett pálmazsírt teszünk bele, de ez pusztán részletkérdés!

 

Elkészítés:

A hozzávalókat robotgéppel összedolgoztuk, kis sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttük. A meggyeket belepotyogtattuk és előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt elkészült.

Kicsit muffinos lett a tésztája, de tényleg pillanatok alatt kész lett és el is fogyott 🙂

IMG_2559[1]

Ha tetszenek az általam közölt receptek, kérlek kövess a FaceBook oldalamon keresztül is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!