Ezt az ételt én magam nem nem különösebben kedvelem fogyasztani, de hatalmas előnye, hogy hirtelen, szinte percek alatt elkészíthető, minimális odafigyeléssel és energiával.
Szóval mindent összevetve szeretem, viszonylag sűrűn, 2-3 hetente készítem, amikor végképp kifogyok az ötletekből…
Jó magyar étel, a paprikás krumpli, sokan imádják, mint a családom is.
Én a hagymahámozással kezdem, majd zsiradékon odateszem üvegesedni. Aztán míg pirtyan, pucolom és apróra kockázom a krumplit. Aki igazán magyaros szeretne lenni, az piríthat szalonnát, szedje ki a kockákat és annak a zsírjában pörkölje a hagymát. Amikor pedig megfőtt az étel a pörcöket vissza lehet tenni. (Azért a végén, hogy ropogós maradjon.)
Amikor a hagyma üveges, akkor ráborítom a krumplit, fűszerezem sóval borssal és keverek rajta néhányat. Aztán leveszem a tűzről, dobok rá néhány paprikakockát és pirospaprikázom. Újra keverem és felöntöm némi (házi)paradicsomlével. Visszateszem a tűzre, összerottyantom és felöntöm annyi vízzel, hogy majdem ellepje a krumplit. Lefedem és főzöm.
Én a lecsókolbászt mikor megveszem, azonnal (lejárattól függetlenül) lefagyasztom, ami ilyenkor nagyon jól jön. Kiveszem és meleg vízbe áztatom pár percre, hogy kicsit kiengedjen és tudjam szeletelni. Én 4-be vágom, mert utálom a nagy kolbász darabkákat, de ez aztán tényleg ízlés dolga. Amikor a krumpli megfőtt, belehalmozom a kolbászt és mikor újra rottyant elzárom.
Lehet fogyasztani, de ha kicsit hagyjuk állni, a kruplitól besűrűsödik a zaftja, így az igazi.
Jéghideg kovászos ubival kiváló egytál étel, én mondjuk hideg gyümölcslevest is készítettem elé.
Ha tetszenek a receptjeim, kérlek kövesd FaceBook oldalamat is!
Kommentek