Fahéjas csokitorta



Túl vagyunk a “nagy napon”, megvolt Pupikám első gyerekzsúrja, amire akkora volt a készülődés, hogy egyáltalán nem volt időm másra…

A sütiket én sütöttem, ezért szépen sorban megosztom a recepteket, mert többen jelezték a résztvevők közzül, hogy szeretnék ezt, vagy azt elkészíteni. 🙂

Kezdem az emeletes torta alsó szintjével. Pupikám emeletes tortát akart, én meg megcsináltam!

Igaz inkább nézett ki esküvőinek, mint szülinapinak, de ez nem számít, azt kaptam köszönetképp, hogy én vagyok a világ legjobb anyukája, szóval nem rontott a gyerek szemében semmit a szivecskés díszítés.

Ez volt az alaprecept:

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a porcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott, kicsit kihűtött, de még folyós csokit. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük kb. 1/3-át. A maradékba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük. 190 fokon kb. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortaformából csak másnap vegyük ki, majd vágjuk 3-4 lapra.





Mondom ez az alap recept. Mivel több piskótát is sütöttem, ebbe vágtam még egy lapot sima sárga piskótából. 

Rétegrend:

  1. csokisból, 
  2. rá krémet, 
  3. majd megkentem lekvárral, 
  4. rá a sárga piskótát, 
  5. rá krémet, 
  6. majd csokis lap, 
  7. krém 
  8. és csokis tető.

A krém főzött csokikrém, íme a recept:

Hozzávalók:

Elkészítés: A puha vajat és a cukrot habosra keverem, hozzáadom a kakaót, tovább keverem. Hűtőbe teszem. Amíg hűl, a tejet, a tojássárgát és a cukor másik felét jól összekeverem, hozzáadom a lisztet, és csomómentesre keverem. Ezt a keveréket sűrű krémmé főzöm, majd kihűtöm. Mikor kihűlt, hozzáadom a vajkrémhez, és a tortába töltöm.

A tetejét zöld (mert ez Pupikám kedvenc színe) foundanttal bevontam,  annak az elkészítését külön bejegyzésbe szánom!

Rossz blogger vagyok, mert közben nem fotóztam, sőt! Egyáltalán nem fotóztam, a végeredményből a maradék szeletet sikerült lekapnom 🙂

Tovább a blogra »